Τί είναι το Arduino


Αποτέλεσμα εικόνας για τι είναι το arduino

Τί είναι το Arduino;Το Arduino είναι μια μικρή συσκευή (μικροεπεξεργαστής) που συνδέεται με USB στον υπολογιστή.Τί πετυχαίνουμε με το Arduino;
Με το Arduino καλλιτέχνες, σχεδιαστές, χομπίστες, μαθητές και φοιτητές μαθαίνουν προγραμματισμό και κατασκευάζουν ολόκληρα έργα για αυτοματισμούς και εφαρμογές ρομποτικής. Οπτικοποιούνται άμεσα οι εφαρμογές που γράφονται σε γλώσσα C,C++.


Πώς λειτουργεί;

Η πλακέτα του Arduino αποτελείται από έναν μικρό επεξεργαστή ανοικτού κώδικα στον οποίο μπορεί κανείς να προγραμματίσει, ακόμη κι αν είναι αρχάριος, σε περιβάλλον Windows, Linux και MAC OS X. Στο Arduino συνδέονται εξωτερικές συσκευές ( Led-άκια, ροοστάτες, θύρα ethernet, wi-fi, bluetooth). Με το Arduino κατασκευάζονται εφαρμογές, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ υπολογιστών-χρηστών-περιβάλλοντος.

Τι είναι το Raspberry Pi;

Το Raspberry pi Model B είναι μια πλακέτα σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας με αξιοσημείωτη υπολογιστική ισχύ. Έχει επεξεργαστή ArmV6 (πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στην κινητή τηλεφωνία και τις συσκευές Android) χρονισμένο στα 700 ή 900Mhz και μνήμη Ram 512Kb. Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί για embedded systems, σε διάφορους αυτοματισμούς (ρομπότ, έλεγχο οικιακών συσκευών κ.ά.) αλλά και σαν προσωπικός υπολογιστής.



Ε, και;
Στο Arduino συνδέονται Led-άκια, ροοστάτες, θύρα ethernet για να γίνει webserver και επικοινωνία μέσω bluetooth. Επειδή λογισμικό και υλικό είναι δεμένα, ευέλικτα και δοκιμασμένα, με το Arduino κατασκευάζονται εφαρμογές, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ υπολογιστών-χρηστών-περιβάλλοντος. Ξεκινώντας να προγραμματίσει κανείς με το Arduino συνδέει τα Led-άκια, τους αισθητήρες και τις προεκτάσεις επικοινωνίας και ξεκινά την διάδραση με όπλο τη φαντασία…


Πηγή :http://robotics.uom.gr/